Followers

Friday, 27 January 2012

Cara Lelaki Merajuk




Diam Seribu Bahasa
Dia diam je sepanjang ada dengan kita. Walaupun kita bercakap dengannya, dia hanya mengiayakan atau dia anggukkan kepalanya saja. Dia sikit pun tak akan layan kita seperti sebelum ini. Jika benda ini berlaku, sah lah tu dia merajuk dengan kita.

Buat Tak Tahu
Dia akan buat tak tahu dengan kita. Jika kita minta tolong dengan dia seperti kemaskan meja ke, dia buat acuh tak acuh je. Paling teruk, dia buat-buat tak dengar (pekak betul-betul baru tau!). Ini cara protes yang paling teruk sebab dia bukan je buat kita geram tapi buat seolah-olah kita ni tak wujud.

Menolak Untuk Makan Bersama
Bila lelaki merajuk biasanya dia tak nak jumpa kita atau face to face dengan kita. Dia akan bagi alasan seperti “awak makan la dulu, saya kenyang lagi la..lagipun, saya dah makan dengan kawan saya tadi” (walhal perut lapar… nak uji dorang, kita dok je sila depan dorang, sambil makan… )

Masam Muka
Tindakan yang ni ialah tindakan yang paling kita geram. Dah lah tak nak cakap ngan kita dah tu nak tarik-tarik muka pulak. Tak puas hati la konon. Tapi adat la kalau orang dah merajuk. Perempuan pun lebih kurang je! (amik hanger, gantung kat muncung dia)

Baca Surat Khabar
Bab ni memang tabiat orang lelaki. Tapi kalau surat khabar tu dibaca banyak kali tanpa sebab maknanya jiwa dia tak tenteram & ada sesuatu yang mengganggu diri dia. Lagi-lagi pulak kalau tengah-tengah malam buta.

Menonton Televisyen Hingga Lewat Malam
Dia akan tengok TV tu sampai larut malam walaupun rancangan tu bukan rancangan kegemaran dia. Mata dia di TV tapi hatinya ke lain. Kita kena peka beb!

Keluar Rumah Tanpa Beritahu
Ada lelaki yang tak akan memberitahu mana dia nak pergi. Nak protes la tu kononnya. Kita jangan paksa dia untuk menjawab pertanyaan kita kerana confirm dia akan buat dek je!

Matikan Telefon Bimbit
Ha ni satu lagi tabiat lelaki. Dia tak suka diganggu bila perasaannya tengah marah. Untuk mengelakkan kita mengganggu dia, dia akan matikan telefon bimbit dia & bagi alasan bateri kong. Alasan dia satu je, dia tak mahu dengar suara kita takut perasan marahnya lagi kuat… Alaa, bila dah rindu call jugak last-lastnyer!

25 Jenis Perempuan Yang Lelaki Meluat



                                                                Senarai di bawah.



1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam ayam kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying !

6. Kau pakai baju nampak sana sini kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa .

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau tahan sangat pergi rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak punggung kau yang jatuh tu..

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape lah perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka duck face

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau lah

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, macam macam..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat tak kisah ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi jahanam hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak nampak benda tak senonoh....konon nak bagi nampak samna sini lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak sexy... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah lah sangat.

Tuesday, 24 January 2012

Saya Dan Dia

Hye , Assalamualaikum :) hye all <3 errr , korang sume nampak kan gambar kat atas tu ? haha .. tu Wan Aznan a.k.a pakwe ksayangan anis :D hahaha .. mestilah sygkan ? takkan tk sayang pulakkk .. ishh , errr .. time ni anis kluar date dengan dia .. kitorang sweet kot mase nie , haha .. sampaikan kawan-2 anis jeles tngok anis ngan dia .. haha , yelahkan .. sape tak jeles tngok org tngah berkasih syg dengan makwe/pakwe dia kan ? dulu pon anis macam tu jugakk .. haha , tapi sekarang tak dah :D errr , yelah .. tak lah . coz anis pon dah ade yg punya , tak perlu g cari lain dah kot .. dia nie pon susah nak kawal , tapi sowkey .. susah kawal macam mne skali pon ... anis tetap sygkan dia :) iloveyouBieMucuk :p hahaha .. okey , gambar tuh ? time anis duk tepi dia .. Ya Allah , punya lah gabra sampai nak bercakap pon susah ... Tapi anis cover je okey depan org n depan dia nie :D errr , hahaha .... but , lame-2 anis duduk dngan dia , rase selesa lah pulak ? knape ek ? hehe , entah lah derrrr .. k lah , tu je anis nak citerkan .. k bye , Assalamualaikum <3 muahhh !

Monday, 23 January 2012

Dia Cinta Hati Saya

Hye , errr .. Assalamualaikum :) anda kenal sape lelaki tu ? oh ya , bagus lah kalau kenal kan ? tak payah lah anis bgtahu lagi sape dia :p haha . sorry2 , lelaki tuh nama dia Aznan a.k.a bongok/pok sengek :D haha .. sorry boy , saje2 je nie .. jangan marah k sayang :D cewahhh , yaaa ... macam-2 nama dah dia bagi kat anis sekarang nie .... mentang-2 lah anis nie tak cantik kan ? errr , yelah .. But , anis tak kesah .. jangan panggil anis Bodoh or what sudah lah .. kang aku lempang jugak kang sape yg panggil aku macam tu ! haaa , ade aku kesah ke ? okeyy , sejak anis kaple balik nan bongok nie .. anis rase lebih happy berbanding dengan yg dulu .. Why ? sbb taktaw lah .. hahaha , but .. anis pon nak bahagiakan dia .. yelah , time anis dah break ngan dia .. benda-2 kecik pon kitorang gadoh .. errr , perlu ke nyah ? haha ... mule-2 gadoh tuh pon anis rase takot , takot si Aznan tu benci dekat anis .. wahhh ! kalau dia benci anis , memang anis tak boleh terima .. Sebab anis tak akan benci dia melainkan dia yang buat anis bencikan dia .. yes ! that great :p time anis gadoh ngan dia .. Ade jugak anis menangis :D errr , manje ke ? tak pon .. haha , but .. anis suke marah-2 dia , dia nampak CUTE , tapi knape dia jarang marah anis ek ? sebab dia syg sgt kot dkat anis .. yeah ! mungkin lah kan ? hahaha .. Tapi kan kan kan , anis lebih sygkan benda lain daripada dia terrr :p nak tahu ape ? haha . anis lebih sygkan kereta BMW lagi lah .. sbb setiap kali anis jumpe kereta tu .. anis macam nk nangis jeeeeee :( cengeng :p hahaha ... tpi , anis taknak lepaskan Aznan tu .. biarpon dia yg kedua , BMW yg pertama :p HAHA , jangan marah ye bang .. gurau jeeee :) k lah , taktaw nak citer ape dah .. nanti anis datang lagi ye .. Assalamualaikum <3 muahhhh